Gemeente Kortessem

Aardbeving Syrië-Turkije

De aardbeving die het zuidoosten van Turkije en het noorden van Syrië op 06.02.2023 getroffen heeft, wordt door de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de ergste natuurramp in de Europese WHO-regio in de laatste 100 jaar genoemd.

De dodentol in beide landen is inmiddels opgelopen tot meer dan 37.500. Duizenden anderen worden nog vermist en er vielen ook meer dan 80.000 gewonden.

Consortium 12-12 lanceerde de campagne “Aardbeving Syrië-Turkije”

Alle aandacht en inspanningen zijn erop gericht om zoveel mogelijk mannen, vrouwen en kinderen te helpen overleven. De teams van de verschillende organisaties ter plaatse, verdelen zuiver water, voeding, gezondheidszorg en geven beschutting en bescherming. Deze inspanningen zullen ook verder uitgebreid worden op het vlak van psychosociale traumabehandeling en noodonderwijs. De noden zijn hoog en de tijd dringt. Iedereen, overal heeft meer steun nodig. Meer veilig water. Meer warmte. Meer onderdak. Meer medicijnen. Onze solidariteit moet worden voortgezet.

Ook jij kan helpen! Maak je solidariteit concreet! Doe een donatie via de website of via overschrijving op BE19 0000 0000 1212.

Bron: www.1212.be/nl/