Gemeente Kortessem

CC Mozaïek wordt versterkt door drie innovatieve projecten

Het lokaal bestuur van gemeente Kortessem kondigt met trots drie nieuwe verbeterprojecten aan in het Cultureel Centrum Mozaïek. Met een focus op energie-efficiëntie en gebruikersgemak worden er stappen gezet om de faciliteiten te optimaliseren en de culturele beleving te verbeteren.

HVAC-installatie: optimalisatie voor comfort en duurzaamheid

De regeling, regelkranen en verouderde pompen van de HVAC installatie worden in maart 2024 vervangen. Dit initiatief heeft als doel de huidige verwarmingsfuncties voor de komende winter te herstellen en een geavanceerd beheersysteem te integreren voor optimale energie-efficiëntie. Deze investering benadrukt het engagement van het lokaal bestuur voor een comfortabele en duurzame omgeving in het cultureel centrum.

Nieuw toegangscontrolesysteem: verbetering van veiligheid en toegankelijkheid

In november 2023 start de installatie van een nieuw toegangscontrolesysteem, gericht op een gestructureerd werkrooster voor technisch personeel en verhoogd gebruikersgemak. Daarnaast heet het als doel de veiligheid en toegankelijkheid van het centrum te versterken. Vanaf februari 2024 treedt het nieuw systeem in werking. 
Met dit systeem zullen gebruikers, na reservatie van een zaal, een persoonlijke QR-code krijgen waarmee ze automatisch toegang hebben tot de door hen gereserveerde ruimtes.
Bij grote activiteiten blijft er personeel beschikbaar om de nodige informatie te verlenen en hierdoor een goede opstart van de activiteiten te garanderen.
De investering zal resulteren in aanzienlijk lagere personeelskosten, waardoor het systeem op termijn zichzelf terugverdient en nacht- en avondwerk worden geminimaliseerd.
Dit toegangscontrolesysteem belichaamt de toekomstige efficiëntie en klantvriendelijkheid van Cultureel Centrum Mozaïek.

Nieuw scherm & beamer: verbeterde visuele beleving

In zowel zaal De Linde als de foyer zijn nieuwe beamers en automatische schermen geïnstalleerd. Deze werken op een uniforme manier, wat resulteert in een scherp beeld,
optimaal geluid, en een gebruikersvriendelijke ervaring. De gebruikers hebben zich alvast zeer tevreden uitgelaten over de doorgevoerde verbeteringen.
Bovendien is in atelier 1 en de PGB-zaal een vast scherm voorzien, terwijl er ook nog twee verplaatsbare beamers beschikbaar zijn. Dit biedt flexibiliteit voor verschillende activiteiten en versterkt de multifunctionaliteit van deze ruimtes.
Deze upgrades dragen bij aan een verbeterde visuele beleving in CC Mozaïek, in alle comfort door de gebruiksvriendelijkheid van de systemen.


Met deze drie projecten bevestigt het lokaal bestuur van Kortessem zijn toewijding aan continue verbetering en het streven naar een energiezuinige en aangename omgeving in Cultureel Centrum Mozaïek.

Gepubliceerd op do 14 december 2023