Gemeente Kortessem

Informatieavond werken Bronstraat en Oudeweierenstraat: duidelijke planning voor werken

Woensdagavond 06.09.2023 vond een informatieve bijeenkomst plaats voor alle inwoners en aangelanden van de Bronstraat en Oudeweierenstraat. met deze avond wilden we iedereen op de hoogte brengen van de aanstaande riolerings- en wegeniswerken, praktische informatie geven en eventuele zorgen wegnemen.

Wat werd er besproken

De avond begon met een inleiding van de schepen voor openbare werken, Donald Martens, die de aanwezigen verwelkomde en het belang van de geplande werken benadrukte. Vervolgens kregen de aanwezigen gedetailleerde uitleg van de verschillende partners die betrokken zijn bij het project.

Het studiebureau en Aquafin lichtten toe waarom deze rioleringswerken zo cruciaal zijn voor de gemeenschap. Daarna nam de aannemer het woord en gaf inzicht in de praktische kant van de werken. Hierbij werd speciale aandacht besteed aan de timing van de werken en hoe ze het comfort van de omwonenden zullen waarborgen. Tot slot bood het afkoppelingsbureau advies op maat voor alle bewoners met betrekking tot afkoppeling, keuringen en de bijbehorende planning. Dit persoonlijke advies is bedoeld om het proces voor iedereen zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

De avond werd afgesloten door onze burgemeester, die een samenvatting gaf van de gepresenteerde informatie en zijn dank uitsprak aan alle aanwezigen.

Zit je nog met vragen?

We zijn als lokaal bestuur zeer tevreden met het verloop van de infoavond en we willen alle aanwezigen nogmaals bedanken.

De algemene update over de werken vind je in dit nieuwsitem op de website. Verdere updates zullen ook steeds op onze website gedeeld worden. 

Zit je toch nog met vragen? Dan kan je altijd contact opnemen met onze dienst Werken & Veiligheid.

Gepubliceerd op wo 13 september 2023