Gemeente Kortessem

Breng je huisvuilzakken deze zomer naar het recyclagepark

Huisvuil stockeren bij warme temperaturen, het is een oud zeer dat elk jaar opnieuw opduikt. Daarom kunnen huisvuilzakken van 11.06.2024 tot 14.09.2024 uitzonderlijk binnengebracht worden op de recyclageparken van Limburg.net en deelnemende gemeentelijke recyclageparken.

Heb je een volle huisvuilzak die je niet meer kan buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt?  Of Heb je beperkte stockageruimte waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuilzak in huis te hebben? Dan kan je deze zakken tijdens de zomermaanden (van 11.06.2024 tot 14.09.2024) uitzonderlijk naar het recyclagepark brengen als je volgende regels respecteert:

  • Je mag enkel grijze huisvuilzakken van Limburg.net binnenbrengen.
  • Je registreert het binnenbrengen via de toegangszuil. Als je nog andere fracties bijhebt, rij je een aparte ronde zodat de kilo’s huisvuil apart gewogen en geregistreerd worden.

Op welke parken kan je terecht?

Op volgende Limburg.net-parken zal er tijdens de zomermaanden huisvuil in grijze huisvuilzakken aanvaard worden: Alken, Borgloon, Maaseik, Nieuwerkerken, Riemst en Tongeren.

Volgende gemeentelijke recyclageparken nemen deel: Sint-Truiden, Wellen en Zutendaal. 

De ophaling blijft ook gewoon doorlopen

Als je geen problemen hebt om jouw huisvuilzak te stockeren, kan je net zoals de rest van het jaar jouw huisvuilzak meegeven met de veertiendaagse ophaling aan huis. Niets zo eenvoudig als je zak vooraan aan jouw woning buiten te zetten.  Op www.limburg.net/afvalkalender kan je nakijken wanneer de ophaalwagen bij jou langs komt. 

Gepubliceerd op wo 15 mei 2024