Gemeente Kortessem

Niet lekker in je vel? Praat erover met een eerstelijnspsycholoog

1 op de 5 Limburgers kampt met lichte mentale klachten en zit niet lekker in z’n vel. Slechts enkelen zoeken psychologische hulp. Velen denken “dit lost zichzelf wel op” of “ik kan dit zelf wel de baas” of “psychologische hulp is te duur”. Gevolg: sluimerende probleempjes verergeren.

Er bestaan helaas geen wondermiddeltjes, maar … praten met een eerstelijnspsycholoog kan wonderen doen. 

Eerstelijnspsychologen zijn rechtstreeks toegankelijk en bieden op korte termijn psychologische hulp aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

De eerste sessie is gratis, verdere sessies zijn tegen een voordelig tarief van € 11,00 (€ 4,00 met verhoogde tegemoetkoming), voor een groepssessie betaal je € 2,50.

De eerstelijnspsychologen doen beroep op de lokale besturen om te fungeren als ‘vindplaats’. Het doel is de psychologische zorg dichter bij mensen te kunnen organiseren waardoor de drempel minder hoog wordt. Ook Lokaal bestuur Kortessem besliste begin maart om mee in te stappen in het project en zich te engageren als ‘vindplaats’. Dit wil zeggen dat er, vanaf het moment dat er een psycholoog gematcht wordt, deze op maandag voormiddag (volwassenen) en op woensdag namiddag (kinderen/jongeren) op afspraak zal werken in het gemeentehuis. Afspraken worden rechtstreeks met de psychologen gemaakt en dus niet via het onthaal van de gemeente.

Let wel, het is nog even wachten op een match met een psycholoog voordat we effectief van start kunnen gaan in Kortessem!

Concrete contactgegevens zullen verspreid worden op het moment dat we de juiste naam en startdatum kennen. Intussen kan je wel al in andere gemeenten terecht. Vind een eerstelijnspsycholoog in jouw buurt via www.ggzlimburg.be. 

Gepubliceerd op do 23 maart 2023