Gemeente Kortessem

Riolerings- en wegeniswerken Bronstraat – Oudeweierenstraat

In de Bronstraat en de Oudeweierenstraat zijn riolerings- en wegeniswerken gestart. Op 13.03.2023 zijn de nutsmaatschappijen (De Watergroep, Fluvius, Proximus) gestart met het aanleggen van de nutsleidingen.

In de eerste fase wordt het fietspad in de Bronstraat volledig uitgebroken. Hiervoor zal de Bronstraat worden afgesloten met omleidingen via de Brandstraat en via de LeopoldIII-straat – Herestraat.

Na deze werken worden de Oudeweierenstraat en het kruispunt met de Herestraat aangepakt. De omleidingen hiervoor zijn nog in opmaak bij de aannemers en zullen tijdig gecommuniceerd worden.

De komende 3 weken zal de Lijnbus ook nog doorgang krijgen in de Bronstraat. Nadien zal ook deze dienst de omleidingen volgen.

De toegang voor de bewoners zal tijdens de werken, in de mate van het mogelijke, steeds gegarandeerd zijn.

Nog voor de zomer starten dan de effectieve riolerings- en wegeniswerken, in opdracht van Aquafin. Een exacte planning is nog niet gekend. Zodra deze details bekend zijn, zal dit worden toegelicht tijdens een infoavond voor de bewoners en via de gebruikelijke communicatiekanalen van de gemeente.

Gepubliceerd op do 16 maart 2023