Gemeente Kortessem

Limburg.net start vanaf 27.03.2023 de campagne correct aanbieden

De afvalophalers van Limburg.net halen dagelijks tonnen afval op. De meeste bewoners zorgen ervoor dat het afval correct gesorteerd aangeboden wordt zodat de ophalers het afval veilig en efficiënt kunnen inladen in de ophaalwagen. Helaas zijn er bewoners die het afval niet netjes of goed aanbieden.

Dit maakt het werk voor de beladers soms onveilig en kan het werk minder snel en efficiënt uitgevoerd worden. Het correct aanbieden van materialen is tevens noodzakelijk voor het recyclageproces. 

Limburg.Net zal vanaf het einde van de maand maart een uitgebreide campagne houden over het correcte afvalbeleid. Met de mediacampagne wil het alle inwoners bereiken. Het gaat over de meest voorkomende fouten bij het aanbieden van afval en hoe het beter kan. Lokaal bestuur Kortessem vindt het erg belangrijk dat de inwoners hiervan op de hoogte zijn. Het streven is dat het afval wordt aangeboden zoals het hoort, zodat er geen ongelukken gebeuren en dat er geen problemen ontstaan in de keten van afvalverwerking.
 
Gepubliceerd op di 14 maart 2023