Gemeente Kortessem

Kortessemse sportkampioenen gehuldigd

Op vrijdag 03.02.2023 werden naar goede gewoonte (en voor het eerst sinds de coronapandemie terug in fysieke vorm) de Kortessemse sportkampioenen gehuldigd.

Tijdens een dynamische en avondvullende viering ontvingen alle Kortessemse sporters en/of atleten actief in een Kortessemse sportvereniging een erkenning voor hun prestaties uit het sportieve jaar 2022.

Alle kampioenen ontvingen, naast een kampioenen-certificaat - vanuit de visie ‘Koop Lokaal’ - ook een Kortesssem-bon. Daarnaast werd er voor elke sportkampioen een symbolisch boompje geplant. Op deze manier gebruiken we ook dit podium om klimaatbewustzijn hieraan te koppelen.

De viering werd opgeluisterd door de lokale dansvereniging Time to Dance en stemmen-imitator Glenn Dekeyser. In het tweede gedeelte van de viering werden de Kortessemse laureaten bekend gemaakt.

We bedankten Marc Thijs voor zijn jarenlange inzet binnen atletiekclub ADD Kortessem, maar zeker ook breder voor het Kortessemse sportleven in het algemeen. Dit vanuit zijn vele jaren als bestuurslid, penningmeester, ondervoorzitter en voorzitter van de gemeentelijke sportraad. Marc verhuisde dit jaar weg uit Kortessem, samen met de prijs voor ‘Sportverdienste – Lifetime Achievement Award’ zwaaien we Marc uit met veel dankbaarheid en waardering.

Volleybalclub Kovok mag zich een heel jaar sportclub van het jaar noemen, met dank aan maar liefst zes kampioenstitels in 2022.

Annelore Bijnens werd sportbelofte van het jaar nadat haar sportieve talent in het luchtkarabijn in 2022 hoogvlucht nam.

Damien Claes was voor de vijfde keer weer op de afspraak om zijn verdiende G-sport Award in ontvangst te nemen.

Onze sportvrouw en sportman van het jaar hebben met elkaar gemeen dat zij net als Marc verhuisden uit Kortessem.  Dit dan wel via de grote poort want zij namen afscheid met bijzonder knappe sportieve prestaties, de titel van laureaat waardig. Lotte Scheldeman presteerde op Belgisch absoluut topniveau in atletiek en vooral dan op de 1500m. Dietger Damiaens behaalde in motorcross een Europese titel E3 én een knappe titel van vice-Europees kampioen in de Enduro ‘scratch’.

Proficiat aan alle Kortessemse sportkampioenen!

Gepubliceerd op wo 15 februari 2023