Gemeente Kortessem

Werken in de Sint-Amandusstraat, Keipoelstraat en Zammelenstraat starten vanaf 16.01.2023

Vanaf 16.01.2023 starten er werken aan de nutsleidingen voor drinkwater en telecom in de Sint-Amandusstraat, Keipoelstraat en Zammelenstraat.

De werken worden uitgevoerd door Aquaenergia in opdracht van De Watergroep. De start van de werken is gepland op 16.01.2023 en de geschatte duur van de werken is 40 werkdagen.

Werken in drie stappen

Netten (her)aanleggen kan helaas niet op 1, 2, 3. Kwaliteit en veiligheid vragen de nodige tijd.

  1. Er wordt een sleuf gegraven en hier worden de kabels of buizen in gelegd. Woningen en winkels blijven bereikbaar, bijvoorbeeld via loopbrugjes. Langere sleuven worden soms gedeeltelijk terug dichtgemaakt.
  2. De nieuwe leidingen worden verbonden met het bestaande netwerk en alles wordt grondig gecontroleerd. Pas als alles in orde is, kan de sleuf terug dicht.
  3. Als woningen, winkels en bedrijven worden aangesloten op de nieuwe leidingen, worden daarvoor plaatselijke putten gemaakt, vaak per woning.

Tussen de aanleg van nieuwe leidingen en jouw aansluiting kan een periode van inactiviteit zitten. Dit is volkomen normaal. Nieuwe leidingen moeten eerst grondig getest worden (kwaliteitsvolle aanleg, drinkbaarheid water…).

Na de werken worden alle putten en sleuven dichtgemaakt. Dat is veiliger. Als alle aansluitingen zijn gemaakt, wordt het voetpad definitief hersteld. De stoepstenen worden vastgezet met wit zand. Dat moet zeker drie dagen blijven liggen om goed in de voegen door te dringen.

We houden je op de hoogte

Bij wegomleidingen of onderbrekingen van de nutsvoorzieningen (gas, drinkwater, elektriciteit en/of telecom) verwittigen we je op tijd. Zo kan je de nodige voorbereidingen treffen.

Gepubliceerd op di 10 januari 2023