Gemeente Kortessem

Provinciaal gecoördineerde thema-actie 'Veilig schoolverkeer'

Nu de schoolvakantie gedaan is en leerlingen, ouders en leerkrachten weer de verplaatsing naar de school maken met de (brom-)fiets, de auto of het openbaar vervoer, kan het aan de schoolomgeving rond aankomst- en vertrektijden een druk 'verkeersknooppunt' zijn.

Om de verkeersveiligheid rond de schoolomgeving te garanderen organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket voor de 21ste keer, de provinciaal gecoördineerde thema-actie 'Veilig schoolverkeer'.

Klik je vast!

Tijdens deze actie ligt de focus op sensibilisering van (groot)ouders en kinderen. Volg zeker deze tips en maak er een veilig en leerrijk schooljaar van.

  • Probeer het gebruik van de veiligheidsgordel tot een gewoonte te maken voor je kind(eren) én jezelf. Veiligheid gaat boven alles! Je (klein)kind correct vastklikken kan zijn of haar leven redden bij een ongeval. Bescherm je kind en kies altijd voor een aangepast kinderzitje.
  • Gebruik bij het oversteken altijd het zebrapad. Dit is de veiligste methode om naar de overkant te gaan, maar vergeet niet om altijd goed naar links en rechts te kijken.
  • Bij rood licht wachten we altijd tot het terug op groen springt.
  • Maak oogcontact. Als jij iets of iemand ziet, betekent dat niet noodzakelijk dat je ook zelf gezien wordt.
Gepubliceerd op do 08 september 2022