Gemeente Kortessem

Wandelgids voor logies en horecaondernemers 'OpStap'

Het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren lanceerde in mei 2022, samen met haar projectpartners, de inspiratiegids OpStap, die zich specifiek richt tot toeristische ondernemers in Haspengouw.

Uitbaters van logies en horecazaken vinden hierin volop informatie en inspiratie om wandelaars nog meer te laten genieten van hun verblijf in onze streek.  Hier zet lokaal bestuur Kortessem graag mee haar schouders onder door deze gids te verspreiden bij alle logies en horecazaken. 

Recreanten en toeristen vinden het jaar rond hun weg naar Haspengouw,” licht Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg, toe: “Heel wat toeristische ondernemers spelen hier momenteel al op in. Met deze inspiratiegids hopen we horeca-uitbaters nog beter te informeren en inspireren om wandelaars gastvrij te ontvangen. Want het is dankzij de hartelijke ontmoeting met de Limburgse gastheren, dat onze gasten naar hier blijven terugkeren.” De brochure gaat in op erfgoed, landschap en geschiedenis, maar belicht ook de troeven van het hedendaagse Haspengouw met haar rust, wandelinfrastructuur en kunst in de openbare ruimte. OpStap geeft ondernemers bovendien een stevige houvast om te antwoorden op praktische vragen over het wandelaanbod.

Bekijk hier de digitale brochure

Gepubliceerd op do 09 juni 2022