Gemeente Kortessem

Breng je huisvuilzakken naar het recyclagepark tussen 14.06.2022 en 10.09.2022

Heb je een volle huisvuilzak die je niet meer kan buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt? Of heb je beperkte stockageruimte waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuilzak in huis te hebben? Dan kan je tijdens de zomermaanden deze zakken naar het recyclagepark brengen.

Op volgende Limburg.net-parken zal er tijdens de zomermaanden huisvuil in grijze huisvuilzakken aanvaard worden:  Alken, Borgloon, Maaseik, Nieuwerkerken, Riemst en Tongeren. Volgende gemeentelijke recyclageparken nemen deel: Bree, Sint-Truiden, Wellen en Zutendaal. 

Uitzonderlijk kan je tussen 14.06.2022 en 10.09.2022 jouw huisvuilzak naar het recyclagepark brengen als je volgende regels respecteert:

  • Je mag enkel grijze huisvuilzakken van Limburg.net binnenbrengen.
  • Je registreert het binnenbrengen via de toegangszuil. Als je nog andere fracties bijheeft, rij je een aparte ronde zodat de kilo’s huisvuil apart gewogen en geregistreerd worden.

Maar als je geen problemen hebt om jouw huisvuilzak te stockeren, kan je net zoals de rest van het jaar jouw huisvuilzak meegeven met de veertiendaagse ophaling aan huis. Niets zo eenvoudig als je zak vooraan aan jouw woning buiten te zetten.  Op www.limburg.net/afvalkalender kan je nakijken wanneer de ophaalwagen bij jou langs komt. 

Gepubliceerd op di 17 mei 2022