Gemeente Kortessem

Nachtelijke asfalteringswerken op Tongersesteenweg (N20) tussen Kortessem-centrum en Guigoven vanaf 09.05.2022

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) startte eind april met het vernieuwen en ophogen van de riooldeksels in het fietspad van de Tongersesteenweg (N20), tussen het centrum van Kortessem en dat van deelgemeente Guigoven.

Vanaf maandagavond 09.05.2022 worden de rijweg en fietspaden voorzien van een nieuwe top- en onderlaag asfalt. Om de hinder te beperken wordt enkel ’s avonds en ’s nachts aan één zijde van de weg gewerkt. Dit gedurende een tweetal weken met uitzondering van het weekend. Tijdens deze asfaltwerken volgen fietsers een omleiding in beide richtingen en gemotoriseerd verkeer een omleiding richting Hasselt.

Sinds eind april werden in deze werkzone ook al plaatselijk de deksels van de rioleringsputten verhoogd, met plaatselijke verkeershinder.
 
Vanaf 09.05.2022 start de aannemer met de asfaltwerken van de rijweg en het fietspad. De aannemer werkt, per rijrichting, telkens in de nacht tussen 20u00 en 06u00. Elke rijrichting neemt ongeveer één week in beslag en er wordt niet in het weekend gewerkt. De aannemer start aan de kant met de even huisnummers richting Kortessem. Daarna wordt gewerkt aan de oneven huisnummers richting Tongeren. Tot slot worden nieuwe markeringen aangebracht, met bijzondere aandacht ter hoogte van kruispunten. 

Minderhinder-maatregelen: avond- en nachtwerk, omleiding richting Hasselt

Om de verkeershinder te beperken wordt er ’s avonds en ’s nachts geasfalteerd. In het weekend wordt niet gewerkt.

  • Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding tussen Kortessem en Guigoven via de Klokkenhofstraat, Mersenhovenstraat en Bredeweg.
  • Voor gemotoriseerd verkeer op de N20 tussen Kortessem-centrum en Guigoven geldt eenrichtingsverkeer naar Tongeren. Richting Hasselt volgt het verkeer een omleiding vanaf Guigoven over Wintershoven, via de Brandstraat en de Stationsstraat.

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij slecht weer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.

Gepubliceerd op do 05 mei 2022