Gemeente Kortessem

Oude rollen afvalzakken kunnen niet meer omgeruild worden

Naar aanleiding van de start van optimo in 32 gemeenten, zijn er nieuwe afvalzakken geïntroduceerd. Eind 2021 bleken gezinnen nog over heel wat volledige onaangebroken rollen oude zakken te beschikken.
In oktober 2021 is daarom een regeling voorzien waar voor een bepaalde tijd volledige rollen oude afvalzakken omgeruild konden worden tegen nieuwe rollen afvalzakken. De raad van bestuur van 27.04.2022 heeft beslist dat deze regeling wordt stopgezet na zaterdag 29.04.2022. Vanaf maandag 02.05.2022 worden er geen oude volledige rollen afvalzakken omgeruild naar nieuwe volle rollen afvalzakken.
 
Vanaf januari werden er enkel nog pmd-zakken met witte lintjes meegenomen met de huis-aan-huisophaling en geen zakken meer met een zwart lintjes. Gevulde zakken met zwarte lintjes die niet meegenomen werden met de huis-aan-huisophaling konden naar het park gebracht worden. Deze regeling is door de raad van bestuur verlengd tot nader order. Dus ook de volgende weken worden gevulde pmd-zakken met zwarte lintjes aanvaard op het recyclagepark. Mocht deze regeling wijzigen, informeren wij je hierover uiteraard.
 
Gepubliceerd op do 28 april 2022