Gemeente Kortessem

Het vorstenpaar komt naar Kortessem op 22.06.2022

Koning Filip en koningin Mathilde komen op bezoek in Kortessem.

Op bezoek in Zuid-Limburg

Tijdens hun bezoek aan Zuid-Limburg maken ze drie stops.
 

Borgloon

De groenten- en fruitveiling BelOrta in Borgloon zal de eerste stop worden voor de koning en koningin. Dit bedrijft telt 950 lokale telers van verse groenten en fruit.

Kortessem

De tweede stop is De Wroeter in Kortessem, waar mensen uit kansengroepen of met een beperking activiteiten, werken of opleidingen volgen in de productie en verkoop van ambachtelijke producten, in bio- tuinbouw & fruitteelt, groenonderhoud en horeca. Na een heerlijk ontbijt gaan ze de bakkerij, de keuken, de serres en de boerderijwinkel bekijken.

Bilzen

Het vorstenpaar eindigt hun bezoek aan Limburg in de late namiddag in Bilzen. De koning en de koningin zullen een bezoek brengen aan het stadhuis, vervolgens is er een volksbad op de markt om contact te leggen met de inwoners van Bilzen.

Verkeersmaatregelen in Kortessem

Om de veiligheid te garanderen en het parkeren in goede banen te leiden zullen er die dag aangepaste verkeersmaatregelen gelden in de Kraaiveldstraat, de Herbroekstraat en de Sint-Rochusstraat.

Aangaande het parkeren

In de Kraaiveldstraat en Sint-Rochusstraat zal een totaal parkeerverbod gelden. In de Herbroekstraat wordt er een zone voorzien met totaal parkeerverbod, rond het kruispunt met de Kraaiveldstraat en een zone met parkeerverbod aan één zijde van de straat. Dit parkeerverbod laat toe om het publiek dat eventueel wil komen kijken, langs één zijde van de weg te laten parkeren, zonder het verkeer te hinderen.

Aangaande de toegang tot de straten

Via de Herbroekstraat kan nog plaatselijk verkeer passeren, zowel aan de zijde van de Hasseltsesteenweg als aan de zijde van de Winkelstraat. Vanaf 08u45 zal de Kraaiveldstraat afgezet worden voor het doorgaand verkeer. De Sint-Rochusstraat wordt vanaf dat moment hermetisch afgesloten. Als bewoner van de Sint-Rochusstraat ontvang je samen met deze brief een doorgangsbewijs. In geval van een medische urgentie of hoge nood kan je met dit bewijs in en uit de hermetische zone treden.

De verkeersmaatregelen treden in werking op woensdag 22.06.2022 om 08u30.
Om 08u45 wordt de site hermetisch afgesloten. De parkeerverboden worden 24u op voorhand geplaatst.
De maatregelen zullen die dag ten laatste om 12u00 opgeheven worden. De politie zal in groten getale ter plaatse zijn om alles in goede banen te leiden.
Gepubliceerd op vr 17 juni 2022