Gemeente Kortessem

Win een boek! Poll tijdschriftencollectie bibliotheek Kortessem

Laat jouw stem horen aan bibliotheek Kortessem! Tot vrijdag 1 oktober 2021 kan je via https://forms.gle/RqtKm6qRvXiASZwj9 onze poll invullen waarmee we te weten willen komen welke tijdschriften jij graag wil zien in de collectie onze bibliotheek. Op basis van jullie antwoorden zullen we ons aanbod aanpassen.

Neem deel en maak kans op één van de twee boeken ‘Wandel je slank en gelukkig’ of ‘Pluk en bewaar – Wildherbarium’. De winnaars worden bekend gemaakt op maandag 4 oktober 2021, hij of zij zal een berichtje ontvangen in zijn of haar mailbox. Veel succes!

   

Poll

Bracht je al een bezoek aan de bibliotheek van Kortessem? Dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat we in onze mooie bibliotheek een ruime collectie aan boeken, stripverhalen, dvd’s, kranten en tijdschriften aanbieden.

Al de gedrukte werken kan je in de bibliotheek tijdens de openingsuren gratis raadplegen. Het bibliotheekpersoneel maakt er werk van om de collectie zo actueel en gevarieerd mogelijk te houden door het aankopen van nieuwe titels en door het verwijderen van verouderde of versleten exemplaren.

Hierbij houden we ook rekening met suggesties die we van onze gebruikers ontvangen: we bekijken of ze in de collectie en ons budget passen, of ze (nog) verkrijgbaar zijn bij onze leveranciers en  of ze ook andere gebruikers kunnen boeien.

We willen ook de (potentiële) gebruiker hierin een stem geven. Via dit onderzoek polsen we specifiek naar de tevredenheid over de huidige tijdschriftencollectie en verzamelen we opmerkingen en suggesties die dit collectieonderdeel beter zouden kunnen maken.

We beginnen het onderzoek met enkele algemene vragen over je profiel en leesgedrag. Zo kunnen we de resultaten zorgvuldiger interpreteren.  Daarna volgt een gedeelte met specifieke vragen over tijdschriften en jouw voorkeuren.

De bevraging gebeurt anoniem. Je hoeft dus nergens je naam in te vullen. Alvast bedankt voor je medewerking!

  

Tijdschriftencollectie bibliotheek Kortessem

De tijdschriftencollectie van bibliotheek Kortessem bevat een twintigtal titels over diverse thema’s of onderwerpen. Deze spitsen zich vooral toe op vrijetijdsbesteding. Het laatste nummer van deze tijdschriften blijft in de bibliotheek aanwezig zodat iedereen de kans heeft de meest actuele informatie te raadplegen. De oudere nummers kan je als actief en volwassen lid van de bibliotheek lenen.

Voor andere actuele onderwerpen beschikt de bibliotheek over een aantal kranten. Deze kunnen alleen ter plaatse geraadpleegd worden. De aparte nummers worden hiervan bewaren we twee weken.

Kranten en tijdschriften kunnen tijdens de openingsuren gelezen worden aan de daartoe voorziene leestafels. Ze zijn er voor iedereen, zowel leden als niet-leden, beschikbaar.

Gepubliceerd op za 28 augustus 2021