Gemeente Kortessem

Probeerabonnement De Lijn

Het coronavirus begint - gelukkig - langzaamaan terrein te verliezen. De wereld gaat beetje bij beetje weer open, en we mogen meer. De Lijn blijft er alles aan doen zodat iedereen gerust op stap kan met onze bussen en trams. Op elk moment: niet alleen nu en tijdens de grote vakantie, maar ook daarna. Leerlingen die overstappen naar het secundair onderwijs kunnen bovendien ook dit jaar een gratis abonnement krijgen voor de maand september

   

Een probeerabonnement aanvragen is eenvoudig

Ook in uw stad of gemeente ontvangen ouders met kinderen geboren in 2009 deze week een brief met informatie over hoe ze dit gratis probeerabonnement kunnen aanvragen. Registreren ze zich voor 17 augustus met het rijksregisternummer van hun kind op delijn.be/probeeractie, dan ontvangen ze het probeerabonnement per post in augustus.

Voor kinderen die niet geboren zijn in 2009, maar ook starten in het eerste secundair, kan de aanvraag via een ander aanvraagformulier op delijn.be/probeeractie. Wij schrijven deze doelgroep niet rechtstreeks aan, maar u kan hen altijd informeren via uw eigen kanalen.

   

Gerust op stap met De Lijn

Met de probeeractie laten we hen kennismaken met het openbaar vervoer en de voordelen van een Buzzy Pazz, ons jongerenabonnement. Een verplaatsing met bus of tram naar school is efficiënt, duurzaam en blijft veilig. Reizigers vanaf 13 jaar dragen verplicht een mondmasker aan onze haltes en in onze voertuigen. We vragen om maximaal afstand te houden en reinigen en ontsmetten onze voertuigen extra. Jongeren en hun ouders kunnen dus met een gerust hart kiezen voor het openbaar vervoer.

Vragen? Ouders kunnen terecht op delijn.be/probeeractie of het nummer 070 220 200 (0,30 euro/min).

Gepubliceerd op do 01 juli 2021