Gemeente Kortessem

Borden Whatsapp buurtpreventie

Onze gemeente draagt veiligheid voor haar inwoners hoog in het vaandel. 

De gemeente zelf en de lokale politie spelen een belangrijke rol in het garanderen van een leefbare en veilige omgeving. Ook als inwoner kan je meehelpen! Door deel te nemen aan de buurtpreventie en samen met de politie alert te zijn voor verdachte signalen.

De buurtpreventie wordt georganiseerd door middel van WhatsApp. WhatsApp is een ‘app’ voor de smartphone waarmee gratis berichten verstuurd kunnen worden naar meerdere personen tegelijkertijd. Doet er zich iets verdacht voor in de buurt, dan worden alle deelnemers daarvan op de hoogte gebracht via WhatsApp.

De afgelopen dagen plaatsten de medewerkers van de dienst Werken & Veiligheid meer dan 30 borden WhatsApp Buurtpreventie in onze gemeente. De borden geven aan dat er een preventiegroep actief is en zorgen voor een veiligere buurt.

Interesse om mee te helpen aan de veiligheid in jouw buurt of wijk? Schrijf je dan in als coördinator of als deelnemer van een WhatsApp groep via de gemeentelijke website (http://www.kortessem.be/producten/detail/322/whatsapp-buurtpreventie).

 

 

Gepubliceerd op do 01 juli 2021