Gemeente Kortessem

NIEUW: 10.000 stappen-project! Denk jij mee na?

Wandelen is de meest laagdrempelige manier van bewegen. Stappen kan altijd en overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen en in de vrije tijd. En dat het goed is voor ons, is reeds bewezen.


10.000 stappen zetten (8.000 voor 65-plussers) over een hele dag verbetert de gezondheid fundamenteel. Maar we mogen ons niet blind staren op dat cijfer. Want die 10.000 stappen zijn niet meteen voor iedereen haalbaar. En dat is oké, want elke stap die iemand zet is er eentje in de goede richting. Ook kleine vorderingen maken een verschil. Elke stap telt!


In Kortessem zijn we trots op onze 10.000 stappenroutes Kortessem centrum (startpunt Sportpark de Weyer) en Greenspot Zammelen (startpunt Sint-Amandusstraat). Hierbovenop willen we de komende jaren ook het aantal stappen van dagelijkse verplaatsingen meer in het straatbeeld brengen. Waarom zou je de auto nemen als je op een bord kan lezen dat de verplaatsing je bijvoorbeeld 750 stappen oplevert?


Wil jij graag betrokken worden in dit nieuwe 10.000 stappen- project? Weet jij cruciale plaatsen in onze gemeente, waar we nu best die stappen in het straatbeeld aanbrengen? Dan kunnen wij jouw hulp gebruiken om hierover mee na te denken! Stuur voor 1 april een mailtje naar uit@kortessem.be.

Gepubliceerd op wo 17 maart 2021