Gemeente Kortessem

Opbouw vaccinatiecentrum Panishof afgerond

In samenspraak met de ELZ Haspengouw beslisten de gemeenten Borgloon, Heers, Kortessem en Wellen om samen één vaccinatiecentrum op te richten in het gemeenschapscentrum Panishof in Bommershoven (Borgloon). De voorbereidingen zijn inmiddels bijna afgerond en de feestzaal werd omgevormd tot vaccinatiecentrum. Ruim op tijd voor de deadline op 15 februari, zodat er de komende weken al proefgedraaid kan worden.

In totaal zullen ruim 30.000 inwoners uit de vier verschillende gemeenten hier de komende maanden op dagelijkse basis gevaccineerd worden tegen COVID-19.

Bezoekers moeten zich eerst aanmelden aan het onthaal en krijgen daar een kleurcode toegewezen. Aan de hand van deze kleur word je naar de juiste wachtruimte geleid en vervolgens naar één van de drie vaccinatielijnen. Met mobiele wanden werden kleine kabinetten gebouwd waarin iedereen afzonderlijk ingeënt zal worden. Na je prikje moet je nog even plaats nemen in de wachtruimte¬† en vervolgens word je via een aparte uitgang weer naar buiten geleid.

Om te helpen tijdens de vaccinatiecampagne zijn we nog steeds op zoek naar vrijwilligers, zowel voor medische, logistieke als administratieve functies. Inschrijven kan via https://www.eerstelijnszone.be/eerstelijnszone-haspengouw.

Gepubliceerd op ma 01 februari 2021