Gemeente Kortessem

Bericht van Schepen Miet Jorissen - 25.01.2021

Beste inwoner


Hier zijn we dan: 2021. Eindelijk!
We konden de bladzijde van het ‘rare jaar’ 2020 omslaan. En toch… de aanvang van het nieuwe jaar smaakt bitter. De coronacrisis houdt ieder van ons nog steeds in de ban, al brengt het begin van het vaccineren een sprankeltje hoop. Samen met jullie hopen we dat ons leven er op termijn weer normaal zal uitzien.


In Kortessem doen we ons uiterste best om iedereen zoveel mogelijk te ondersteunen in deze moeilijke periode. Deze steun kan verschillende vormen aannemen, denk maar aan de extra subsidies die werden toegekend aan onze verenigingen. Echter hoeft steun niet altijd financieel
te zijn en als schepen van Vrije Tijd vestig ik hierbij graag de aandacht op onze dienst ‘Uit in Kortessem’. Onze medewerkers proberen zo goed mogelijk zorg te dragen voor jullie mentale en fysieke welzijn. Dit doen we door verschillende acties op poten te zetten om jullie (terug) aan het bewegen te krijgen nu onze activiteiten bij onze sportclubs grotendeels stilliggen. Want zeg nu zelf, wat helpt er beter dan een rondje lopen, wandelen of fietsen om het hoofd eens goed leeg te maken?
Daarnaast proberen we jullie te voorzien van tal van nieuwigheden in onze bibliotheek door bijvoorbeeld het aanbieden van e-books. Neem zeker een kijkje op onze gemeentelijke website www.kortessem.be of op onze Facebookpagina ‘Kortessem – Poort van Haspengouw’ om op de hoogte te blijven van al onze acties. We proberen het beste van onszelf te geven, houden jullie samen met ons nog even vol?


Onder normale omstandigheden zouden we samen klinken op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie ‘Kortessem Klinkt’, maar helaas moeten we die fijne traditie een jaartje overslaan. Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om onze wensen via deze weg over te brengen. Namens het voltallige gemeentebestuur wil ik jullie een warm, gelukkig en gezond nieuwjaar wensen. Ik hoop oprecht dat we elkaar in 2021 weer vaker kunnen ontmoeten in onze mooie gemeente!


Miet Jorissen
Schepen

Bevoegdheden: Vrije Tijd (Cultuur, Sport, Jeugd, Toerisme en Bibliotheek), Personeelszaken en Mobiliteit

Gepubliceerd op ma 25 januari 2021