Gemeente Kortessem

Nieuwigheden premies voor renovatiewerken in 2021

Ook in 2021 kunnen er premies voor renovatiewerken en energiebesparende maatregelen aangevraagd worden. Voor wie energiezuinig renoveert zijn er zelfs een aantal bijkomende steunmaatregelen ingevoerd.

Zo is er een nieuwe premie van Netbeheerder Fluvius voor het plaatsen van zonnepanelen, verdubbelt de premie voor hoogrendementsbeglazing en buitenmuurisolatie aan de buitenzijde en is er een EPC-labelpremie. Voor deze EPC-labelpremie moeten eigenaars binnen een periode van 5 jaar via het energieprestatiecertificaat kunnen aantonen dat ze hun woning of appartement veel energiezuiniger hebben gemaakt.

Voor bijkomende informatie over de premies, kan je terecht op het woonenergieloket in jouw gemeente. Stebo helpt je graag verder. Om je zo goed en veilig mogelijk te helpen, werken we enkel op afspraak. Je kan zelf een afspraak inplannen via https://woonenergieloket.stebo.be/kortessem/.

Breng  zeker je aanslagbiljet (inkomen 2019), duidelijke detailfacturen of offertes mee.


Vanaf 1 januari 2021 is elke gemeente ook verplicht een meldpunt voor problematische woonsituaties, waaronder discriminatie op de huurmarkt, te organiseren. Dit meldpunt is eveneens geïntegreerd in dit woonenergieloket.

Gepubliceerd op do 21 januari 2021