Gemeente Kortessem

Kortessem zet inclusiviteit in de verf met een regenboogzebrapad

Ben jij al gaan wandelen of fietsen over het regenboogzebrapad aan de KLOK-school in Kortessem? Lokaal bestuur Kortessem deed een aanvraag bij het AWV voor de aanleg van zo'n zebrapad om het LGBTQI+ beleid te visualiseren en versterken.

Gewestweg

Indien een stad of gemeente een regenboogzebrapad aanvraagt bij het Agentschap Wegen en Verkeer is het in eerste instantie het lokale bestuur dat nagaat of de verkeersveiligheid op deze locatie niet in het gedrang komt. Binnen de gemeente Kortessem heeft de mobiliteitswerkgroep de het zebrapad voor de KLOK-school naar voren geschoven en positief geadviseerd.

In de verf

Het zebrapad wordt uitgerust met als achtergrond een regenboogvlag. De inkleuring gebeurt op gewestwegen op een uniforme manier: wit, kleur, wit, kleur… De kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw en violet werden gebruikt. De witte banden zijn retroreflecterend, de gekleurde banden niet. Vanuit duurzaamheid wordt voor de gekleurde en witte banden gebruik gemaakt van thermo- of koudplast.

Zo zet lokaal bestuur Kortessem de inclusiviteit letterlijk mee in de verf en geven we een duidelijk teken in het straatbeeld dat discriminatie, intimidatie en geweld, op welke grond dan ook, niet worden getolereerd. Om deze boodschap over Vlaanderen te versterken zal het Agentschap Wegen en Verkeer in iedere gemeente, op vraag van het lokaal bestuur, zo een zebrapad kan aanleggen en onderhouden op een gewestweg.

Media-album

Bekijk alle foto's via deze link.

Gepubliceerd op wo 09 november 2022