Gemeente Kortessem

Cordium, een sociale huisvestigingsmaatschappij

Cordium is een sociale huisvestingsmaatschappij met ongeveer 1800 woningen in vijf Limburgse gemeenten en steden: Hasselt, Bilzen, Hoeselt, Alken en Kortessem. Op deze locaties bouwt, renoveert en verhuurt Cordium sociale woningen en appartementen. Cordium heeft een groot hart voor zijn bewoners.

E-renovatie Vliermaalroot

In 2020 en 2021 werden de woningen van de woonwijk in Vliermaalroot grondig onder handen genomen. Zo werden alle 100 woningen, gelegen aan de Roterlaan en Papeheide, door sociale huisvestingsmaatschappij Cordium voorzien van nieuwe technieken. Alle woningen, gebouwd begin jaren ’80, kregen nieuw buitenschrijnwerk, een ventilatiesysteem type C+, spouwmuurisolatie en zoldervloerisolatie. Daarnaast ondergingen ook nog vijftien van deze woningen een keukenrenovatie.

Door de gedane ingrepen zijn de woningen niet alleen een pak energiezuiniger, de volledige wijk onderging ook een ware metamorfose. De woonwijk kreeg door de renovaties een moderne en frisse look.

Alle bewoners konden in hun woning blijven wonen tijdens de werken. Het was niet nodig voor hen om te verhuizen naar een andere woning, hetgeen enkel maar voordelen heeft voor de wachtlijst voor kandidaat-huurders. Om dit alles in goede banen te leiden werden de nodige bewonersvergadering, huisbezoeken en werfvergaderingen georganiseerd door de technische en sociale dienst van Cordium.

Renovatie pastorij & nieuwbouw Vliermaalroot

In Vliermaalroot is sociale huisvestingsmaatschappij Cordium momenteel bezig met het renoveren van de oude pastorij. Ook naast de pastorij worden nieuwe sociale woningen gebouwd. De oude pastorij zal worden omgebouwd tot drie appartementen met twee  slaapkamers. In de nieuwbouw zal er plaats zijn voor negen appartementen. In de kelder zijn er ondergrondse parkeerplaatsen voorzien. We hopen dat de nieuwe bewoners begin 2023 kunnen verhuizen naar hun nieuwe woning.

Procedure

Om in aanmerking te komen voor een sociale woning, moet je voldoen aan verschillende voorwaarden (inkomen, eigendom, leeftijd en inschrijving). Indien je voldoet aan deze voorwaarden, kan je jezelf inschrijven en kom je op de wachtlijst te staan. Wanneer je op de eerste plaats staat en er een woning vrijkomt, die overeenstemt met jouw keuze, krijg je van ons een aanbod voor deze woning. Indien je het aanbod aanvaardt, word je huurder bij Cordium. Als huurder van een sociale huisvestingsmaatschappij word je huurprijs berekend op basis van je inkomen. 

Contact

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met de regioverantwoordelijke van Kortessem Jolien Timmers (011 26 45 73 of jolien.timmers@cordium.be). Meer informatie vind je ook steeds via de website www.cordium.be.

Gepubliceerd op vr 01 juli 2022