Gemeente Kortessem

Het schrijven in de blauwe zone wordt opgedreven vanaf 24.01.2022

Een van de taken van de gemeenschapswacht in Kortessem is het controleren van de blauwe zone, dit is nodig om verkeersveiligheid en -leefbaarheid te garanderen in Kortessem centrum. In 2022 zullen de controles opgedreven worden.

In het mobiliteitsplan werd bevestigd dat de blauwe zone een meerwaarde betekent voor het centrum. Zo kunnen lokale handelaars voldoende parkeermogelijkheid aanbieden aan hun klanten. Bewoners met een bewonerskaart kunnen langer blijven staan. Indien je geen bewonerskaart hebt kan je terecht op de gratis parking achter het administratief centrum.

Wat zijn de regels in de blauwe zone? Je kan gratis parkeren voor maximaal twee uur. Plaats de parkeerschijf duidelijk zichtbaar achter de voorruit van het voertuig en geef het uur correct aan. De indeling op de parkeerschijf gebeurt in stappen van een half uur. Plaats de pijl van de parkeerschijf op het streepje dat volgt op het tijdstip van aankomst. Kom je bijvoorbeeld om 12u06 aan, dan schuif je de pijl op 12u30. Je moet een parkeerschijf leggen tussen 09u00 en 18u00, op alle dagen van de week behalve op zondagen en wettelijke feestdagen.

Indien je langer parkeert dan twee uur in de blauwe zone, betaal je een forfaitair bedrag van € 20,00 per dag. Je zal ook een boete moeten betalen wanneer je de richtlijnen over het gebruik van de parkeerschijf of de gemeentelijke parkeerkaart niet naleeft. Dat doe je door het bedrag dat op de uitnodiging vermeld staat, binnen de vijf dagen, over te schrijven op het desbetreffende rekeningnummer.

Gepubliceerd op di 18 januari 2022