Gemeente Kortessem

Nacht van de duisternis 2021

Zaterdagnacht is nacht van de Duisternis, dan doven we de verlichting voor één avond... Ben jij op de hoogte van de impact van lichtvervuiling op mens en milieu? Doe jij aan energie-efficiënt verlichten?

VZW Preventie Lichthinder, de Vereniging voor Sterrenkunde (VVS) en diverse natuurverenigingen organiseren opnieuw de 'Nacht van de Duisternis' op zaterdagavond 09.10.2021. Via deze campagne wordt er aandacht gevraagd voor de impact van lichtvervuiling op mens en milieu, en wordt er opgeroepen om ’s nachts zo energie-efficiënt mogelijk te verlichten.

Tijdens de 'Nacht van de Duisternis' zullen opnieuw heel wat steden en gemeenten in Vlaanderen hun openbare verlichting ’s nachts doven, in samenwerking met Fluvius. Onze openbare verlichting dient manueel door Fluvius op voorhand te worden gedoofd. Dit wil zeggen dat Fluvius onze openbare verlichting de donderdag of vrijdag voorafgaand aan de campagne op ‘Nacht van de Duisternis-regime’ schakelt. De eerstvolgende maandag of dinsdag zal Fluvius de openbare verlichting terug manueel omzetten naar de standaard brandprogramma’s.

Volgende locaties komen in aanmerking om de klemtoonverlichting te laten doven door Fluvius: Kerk Kortessem, Kerk Vliermaalroot en Kerk Guigoven.

Ontdek er alles over via https://nachtvandeduisternis.be/welkom/.

Gepubliceerd op vr 08 oktober 2021