Gemeente Kortessem

Veilig tijdens de zomervakantie met de WhatsApp Buurtpreventie

Als burger kan je actief meewerken aan de veiligheid en leefbaarheid van onze gemeente! Schrijf je nu in als deelnemer of coördinator van een WhatsApp groep.

De veiligheid van onze inwoners is van groot belang. Om een veilige en leefbare woonomgeving te creëren, spelen gemeente en politie een belangrijke rol. Maar ook jij kan hieraan een grote bijdrage leveren! Jullie, onze inwoners, zijn de oren en ogen van onze politie. Sluit je aan bij WhatsApp Buurtpreventie via deze link! 

Verdachte gebeurtenissen in een buurt kunnen doorgegeven worden volgens vooraf bepaalde regels in de WhatsAppgroep. Dit is een samenwerkingsvorm tussen burgers en politie binnen een bepaald grondgebied, met de bedoeling om informatie uit te wisselen volgens een vooraf uitgewerkt stramien. 

Door een oogje in het zeil te houden in jouw buurt of wijk en samen met de politie alert te zijn voor verdachte signalen, kan er sneller en meer frequent opgetreden worden en werken we samen aan het voorkomen van de criminaliteit en het verbeteren van het veiligheidsgevoel in jouw buurt.

Gepubliceerd op vr 24 juni 2022