Gemeente Kortessem

Heb jij een frituur? Doe mee aan het Pleegfrietje tijdens Week van de Pleegzorg van 18 tot en met 27.11.2022

Pleegzorg Vlaanderen is voor een campagne in het najaar op zoek naar frituren die pleegzorg een warm hart toedragen. Ook in onze gemeente!

Wist je dat er in Vlaanderen meer dan 1.000 kinderen op de wachtlijst staan voor een warme thuis? Deze kinderen kunnen door omstandigheden niet bij hun ouders wonen. Daarom gaan we met Pleegzorg Vlaanderen elke dag op zoek naar nieuwe pleeggezinnen om deze kinderen op te vangen, zolang het nodig is. Een moeilijke zoektocht, want 1.000 warme nesten vinden is niet gemakkelijk.

Maar jij kan ons hiermee helpen! Tijdens de Week van de Pleegzorg van 18 tot en met 27.11.2022 lanceren zij hun nieuwe campagne: ‘Het Pleegfrietje’. Hiervoor zijn ze op zoek naar minstens één frituur in élke Vlaamse gemeente die pleegzorg in de kijker wil zetten.

Alle info over de campagne vind je hier: https://www.pleegzorg.be/pleegfrietje

Ga jij graag naar de frituur?

Waar vinden we volgens jou de lekkerste frietjes? Stel de vraag in jouw favoriete frituur! Wie weet willen zij wel hun steentje bijdragen?
 

Heb jij een frituur?

Ze hebben een prachtige campagne laten uittekenen door de enige echte Eva Mouton, bestaande uit affiches, flyers, stickers, vlagjes enzovoort. Het zou fantastisch zijn, mocht jij met deze spullen jouw frituur aankleden tijdens de Week van de Pleegzorg!


Tijdens deze week willen we ook onze bestaande pleeggezinnen bedanken voor hun bijzonder
engagement. En ook daar kan jij bij helpen! We zouden het superleuk vinden als jij de pleeggezinnen uit jouw buurt gratis frietjes zou geven. Wij bezorgen al onze pleeggezinnen een cadeaubon, die ze bij jullie kunnen inruilen voor een gratis familiefriet. Hiervoor voorzien wij zelf ook leuke, gepersonaliseerde frietbakjes! We verwachten dat er ongeveer 10 à 15 bonnen per frituur ingewisseld zullen worden.

Zie jij het zitten om pleegzorg op deze manier te helpen? Surf dan naar www.pleegzorg.be/pleegfrietje en registreer jouw frituur vóór 30.09.2022. Wie weet help jij op die manier wel een kind op onze wachtlijst aan een warme thuis. Alvast bedankt!

Gepubliceerd op vr 23 september 2022