Gemeente Kortessem

Voordeeltarieven voor Kortessemnaren in zwembad Kapermolen dankzij gemeentelijke tussenkomst

Goed nieuws voor alle Kortessemnaren die graag een duik nemen in het stedelijk zwembad Kapermolen in Hasselt. Dankzij een nieuwe overeenkomst tussen de gemeente Kortessem en Stad Hasselt kunnen zij blijven genieten van voordelige zwembadtarieven, net als de inwoners van Hasselt zelf.

Sinds kort heeft Stad Hasselt een tariefverhoging doorgevoerd voor het stedelijk zwembad Kapermolen. Niet-Hasselaren betalen er € 10,00 voor een zwembeurt, terwijl Hasselaren kunnen gaan zwemmen aan een voordeeltarief van € 3,50. Stad Hasselt heeft het initiatief genomen om de inwoners van omliggende gemeenten, waaronder Kortessem, de kans te geven om aan hetzelfde tarief te zwemmen als de Hasselaren. Het verschil in tarief tussen inwoners van Hasselt en niet-Hasselt wordt door de betrokken gemeenten gedragen. Dit betekent dat de gemeente Kortessem het verschil bijpast zodat Kortessemnaren slechts € 3,50 betalen voor een zwembeurt, terwijl de gemeente €6,50 per bezoeker bijdraagt. Inwoners van Kortessem dienen aan de inkom van het zwembad enkel hun identiteitskaart aan te bieden. De korting wordt automatisch toegepast.

Met deze regeling wil lokaal bestuur Kortessem haar inwoners de mogelijkheid bieden om te blijven genieten van sport- en recreatiemogelijkheden aan een betaalbaar tarief. De gemeente stapt in deze voordelige regeling vanaf 06.07.2024. Het gemeentebestuur hoopt dat veel inwoners hier gebruik van zullen maken en dat het zwembad Kapermolen een plek blijft waar iedereen met plezier naartoe gaat.

Gepubliceerd op vr 28 juni 2024