Gemeente Kortessem

Wij doen mee aan de 10.000 stappenclash! Jij ook?

Kortessem doet mee met de 10.000 stappenclash. Van 01.05 tot 31.05.2024 nemen we het op tegen andere steden en gemeenten in een wedstrijd om zoveel mogelijk stappen te zetten. Alle gemeenten in Haspengouw doen mee, welke gemeente stapt het meest?

Wandelen is de meest laagdrempelige manier van bewegen. Stappen kan altijd en overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen en in de vrije tijd. En dat het goed is voor ons, is reeds bewezen. 10.000 stappen zetten (8.000 voor 65-plussers) over een hele dag verbetert de gezondheid fundamenteel. Maar we mogen ons niet blind staren op dat cijfer. Want die 10.000 stappen zijn niet meteen voor iedereen haalbaar. En dat is oké, want elke stap die iemand zet is er eentje in de goede richting. Ook kleine vorderingen maken een verschil. Elke stap telt!

Wandel/win jij mee?

Het mooie weer komt eraan en de verschillende wandelpaden zoals de bloesemroutes en gelukswandelingen zijn klaar om massaal bewandeld te worden. Alle routes van de gelukswandelingen in Haspengouw vind je hier terug.

Geniet al stappend van onze prachtige regio en versterk ondertussen je mentale en fysieke gezondheid. Er worden nog allerhande andere activiteiten voorzien in mei. Vergeet ook dan niet je stappen te registreren. Zo stappen we Kortessem samen mee naar de overwinning en maak jij kans op een mooie prijs! Stuur je meest originele wandelfoto ten laatste op 01.06.2024 naar communicatie@kortessem.be en maak kans op een Activity Tracker van Garmin of een waardebon van 50€ bij Torfs, Decathlon of Sport.vlaanderen.

Hoe kan je jouw stappen registreren?

  • Stap 1: registreer je gratis op 10000stappen.be of download de app ?10.000 stappen'.
  • Stap 2: word lid van de groep van Kortessem. Zo tellen de stappen die jij registreert automatisch mee voor de overwinning. Op 1 mei start de Vlaamse stappenclash automatisch.
  • Stap 3: tel je stappen met een klassieke stappenteller, activity tracker of smartphone-app.
  • Stap 4: koppel je Google Fit, iHealth, Garmin of Fitbit aan 10.000 stappen. Of geef (dagelijks) je gezette stappen handmatig in op de 10.000 stappen-website of app.
  • Stap 5: beweeg, stap, wandel zoveel mogelijk en volg de tussenstand live op 10000stappen.be of in de app.

Een handleiding van de stappenregistratietool vind je terug achter de ‘Help’-knop op de website. Of rechtstreeks via https://10000stappen.gezondleven.be/help. De campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s. 

Gepubliceerd op za 30 maart 2024