Gemeente Kortessem

Huwen in een Kortessems Kasteel

Kijk jij ook uit naar je grote dag en heb je nog geen datum vastgelegd? Vanaf 2024 kan je in Kortessem kiezen uit twee trouwlocaties!

Voorheen werden de burgerlijke huwelijken in Kortessem enkel voltrokken in de raadszaal van het administratief centrum. Hier komt dit jaar verandering in! Enkele maanden geleden keurde de gemeenteraad het Kasteel de Fauconval goed als extra huwelijkslocatie voor de gemeente Kortessem. Inmiddels zijn de nodige voorbereidingen getroffen en is er een mooie, idyllische trouwzaal in het kasteel ingericht. Het kasteel, met bijhorend kasteelpark, vormt zo een uniek kader om burgerlijke huwelijken te voltrekken en om romantische fotoshoots te houden. Hierdoor wordt het cultureel en historisch erfgoed van de gemeente ook nog eens extra in de kijker gezet.

Je merkt het, dankzij deze twee trouwlocaties in Kortessem krijg je nog meer vrijheid om je eigen stempel te drukken op je burgerlijk huwelijk. Traditioneel of meer in het groen, in een historisch kader? Laat de vlinders maar fladderen!

Samen klinken op het geluk

Het is op geen van beide locaties mogelijk om een receptie te geven of catering te organiseren, maar je zit pal in het centrum van Kortessem waar meerdere horecazaken je met open armen zullen ontvangen. Je steunt op die manier ook de lokale economie! Beide sites bieden voldoende parkeergelegenheid en zijn rolstoeltoegankelijk.

Vier milieuvriendelijk en in stijl

Duiven loslaten, rijst gooien en papiertjes strooien na een huwelijk, zowel binnen als buiten aan
het administratief centrum en aan kasteel de Fauconval, zien we liever niet. Strooien van gedroogde bloemblaadjes, blazen van bellen of andere milieuvriendelijke en veilige alternatieven zien we daarentegen graag!

Kriebelt het? Contacteer dienst Burgerzaken!

Jouw trouwdatum vastleggen kan vanaf een jaar op voorhand; tussen de zes maanden en twee weken voor je huwelijk dien je je officiële aangifte in. Je trouwdatum, -uur en -locatie reserveer je door een mail te sturen naar burgerzaken@kortessem.be. Een medewerker van de dienst zal je vervolgens spoedig contacteren om verdere afspraken te maken.
De ceremonie op de grote dag zelf duurt ongeveer 20 minuten. Je mag tot vier getuigen aanduiden, maar dit is niet verplicht.

Praktische info

De prijzen en beschikbaarheden kan je terugvinden op deze pagina.

Gepubliceerd op do 07 maart 2024