Gemeente Kortessem

Wegeninfo en openbare werken

Kijk hier of er werken of controles bij jou in de buurt zijn!

Controles

 • Op de Groenstraat en de Luyssenstraat zullen de komende maand snelheidscontroles plaatsvinden. Dit komt na de controles op de Vinckenroyestraat, waar er eerder snelheidscontroles met succes werden uitgevoerd.

 

 • Op de Baron A. de Heuschstraat en de Herestraat zullen er in de week van 5/2 nog controles plaatsvinden op niet-toegelaten verkeer. Er zal repressief worden opgetreden. 

  De Herestraat is afgesloten als werfzone. Vanaf maandag 15 januari is de Herestraat opnieuw bereikbaar enkel voor de bewoners van de Herestraat. Het ander voorbijkomend verkeer dient dan nog steeds de omleiding te volgen.

  Gebruik de omleiding via de Baron A. De Heuschstraat. Denk aan de veiligheid van buurt en de arbeiders op de werf!

 • Aandacht voor parking van de Oud-Mersenhovenstraat:

  De politie wil er op wijzen dat het enkel toegestaan is om je voertuig te parkeren binnen de voorziene zone die afgebakend is voor het parkeren.

  Voor de appartementsblokken geldt namelijk een parkeerverbod aangeduid door het bord E3 dat zich bevindt bij het binnen rijden van de Oud-Mersenhovenstraat  aan uw rechterzijde langs de dokterspraktijk.

  Indien er geen plaats meer is op de parking, kan je terecht op de parking achter het gemeentehuis of langs de tennisvelden aan de Kapittelstraat.

  Vanaf 22/01/2018 zal de politie overgaan tot repressief optreden naar het niet naleven van deze regelgeving.