Gemeente Kortessem

Wegeninfo en openbare werken

Kijk hier of er werken of controles bij jou in de buurt zijn!

 

Wegenwerken

  • De Herestraat is afgesloten als werfzone. Gebruik de omleiding via de Baron A. De Heuschstraat. Denk aan de veiligheid van buurt en de arbeiders op de werf!

    De aanleg van het fietspad heeft vertraging opgelopen omdat de stabiliteit van de ondergrond op bepaalde stukken niet gegarandeerd kon worden.

    Na afloop van het bouwverlof is de aannemer VBG/Colas opnieuw aan de slag gegaan in de Herestraat. 

    De komende weken wordt er hard gewerkt aan de aanleg van de stroken openbaar domein tussen de nieuwe fietspaden en de privétuinen. In deze zone worden alle opritten opnieuw aangelegd in grijze betonstraatstenen. De stroken langs de opritten worden heraangelegd in de materialen die er voorheen lagen. In de meeste gevallen zal dat dus gras zijn of blauwe steentjes. De verhardingen die in functie van de wegenwerken werden opgebroken op privé-eigendom zullen uiteraard hersteld worden met de oorspronkelijke materialen. De gemeente kiest voor deze aanpak om een uniform openbaar domein te verkrijgen. 

     

 

  • De wegenwerken in de Luyssenstraat zitten in een eindfase. Deze week heeft aannemer Hermans & co nv uit Lanaken de toplaag in asfalt aangebracht waardoor de weg vanaf 14/07/2018 normaal terug opengesteld kan worden.