Gemeente Kortessem

Wegeninfo en openbare werken

Kijk hier of er werken of controles bij jou in de buurt zijn!

   

28.07.2021 Storing Tongersesteenweg

Er is momenteel een storing op de Tongersesteenweg te Kortessem als gevolg van een waterlek. Deze hinder kan tot 13u duren, deze tijd is benaderend.

De Watergroep doet er alles aan om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor de tijdelijke hinder.
 

06.07.2021 Storing Tapstraat

Er is momenteel een storing in de Tapstraat te Kortessem als gevolg van een waterlek. Deze hinder kan tot 11u duren, deze tijd is benaderend.

De Watergroep doet er alles aan om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor de tijdelijke hinder.
 
 

01.01.2021 Riolerings- en wegeniswerken in de Kapelstraat, Tapstraat, Klein Omstraat en Omstraat

Het project omvat de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en nieuwe wegenis. Het afvalwater van de woningen zal aangesloten worden op het rioleringsstelsel in de Kapelstraat. Het regenwater van de woningen en van het openbaar domein zullen aangesloten worden op de beek.

Een nieuw fietspad en nieuwe asfaltverharding worden aangelegd over de volledige lengte van het project. De inritten zullen hiervoor aangepast worden. Indien woningen op een bepaald moment niet bereikbaar zullen zijn, zal de aannemer deze eigenaren hier tijdig van op de hoogte brengen.

De nutsmaatschappijen zullen vanaf midden februari 2021 aanpassingen en vernieuwingen uitvoeren tot aan het bouwverlof.

De aannemer riolerings- en wegeniswerken, Roebben NV te Bilzen, zal starten met de rioleringswerken na het bouwverlof. Hij zal starten in de Kapelstraat ter hoogte van het voetbalplein. Vooraleer de aannemer start, zal hij de eigenaren nog op de hoogte brengen met een infobrief met de exacte datum van de start van de werken.

Tijdens de werken zullen er omleidingen voorzien worden. De werfzone is enkel bereikbaar voor het plaatselijk verkeer.