Gemeente Kortessem

Bericht van uw burgemeester 20.11.2020

Beste inwoner

De coronapandemie vergt veel ons allen. We leven mee met éénieder die, van ver of van dichtbij, geconfronteerd wordt met dit vreselijke virus.

Onze gemeente doorstaat de tweede golf goed. De huisdokters en het team van de gemeentelijke sociale dienst leveren opnieuw bovenmenselijke inspanningen, voor ieders gezondheid en ik ben hen daar enorm dankbaar om. 

Ik ben ook dankbaar voor jullie volharding in het goed naleven van alle opgelegde maatregelen. We moeten de komende weken op diezelfde manier verder een voorbeeld voor mekaar blijven.

Een briefje of een kaartje, een telefoontje, een sms’je….  Voor wie zich eenzaam voelt kunnen deze kleine boodschappen een enorme betekenis hebben.  Ze kunnen zelfs zorgen voor hét verschil. Gun elkaar die kleine momenten van aandacht.  Als familie, als vrienden of als buren. Heb moed, houd vol. Het zal de komende weken en maanden beteren.

In de tussentijd hebben jullie, net als ik, wellicht ook het plezier mogen herontdekken van een lange wandeling of een fikse fietstocht. De natuur is heilzaam voor lichaam en geest en in deze coronapandemie beseffen we dat meer dan ooit.

Daarom maken we werk van nog meer groen in onze gemeente. Zo starten we binnenkort, samen met het Agentschap Natuur en Bos, met de aanplanting van 13 bijkomende hectare bos in onze gemeente. Dit is een straffe onderneming en een forse investering in de toekomst van onze gemeente.

Sinterklaas is op komst. Extra aandacht wordt gegeven aan deze magische periode, een periode die belangrijk is voor al onze kinderen, zeker in deze tijd van corona.

Hopelijk lukt de lokale campagne #Kortessemlichtop en mogen jullie hierdoor ook het warme gevoel van verbondenheid ervaren in jullie straat, wijk en/of buurt. Ik roep jullie hiertoe op en wens jullie allen die warmte van het licht toe.

Vergeet in deze eindejaarsperiode zeker onze lokale middenstand niet. Koop en consumeer lokaal. Aan de onthaalbalie van het Administratief centrum wordt in de eindejaarsperiode de Kortessemse geschenkbon verkocht. Zeker een goed idee voor onder de kerstboom!

Ik wens jullie allen een bijzondere kerstperiode toe en vooral een coronavrij 2021.

Hartelijke groet,

Tom

Gepubliceerd op vr 20 november 2020