Gemeente Kortessem

Zomerproject 'Het Bankje'

Op 14.07.2020 lanceerde OPENDOEK, de koepel van het amateurtheater, een splinternieuw podcasttheaterproject dat over heel Vlaanderen en Brussel te beluisteren valt op … een bankje. 

In de Podcast ‘Het Bankje’ ben je als toevallige voorbijganger getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

De podcast ‘Het Bankje’ brengt theater zelfs in coronatijd tot bij het publiek: je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje in de deelnemende steden en gemeenten. Je scant met je smartphone de QR-code op het bankje en je bent meteen getuige van een origineel gesprek tussen twee mensen.

De podcast HET BANKJE is te beluisteren van 15 juli tot 31 augustus 2020 in meer dan 60 steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen.

Om dit zomerse coronaproof theaterproject - naar een idee van Wim Chielens - te verwezenlijken, brachten we verschillende disciplines uit de amateurkunsten samen: theatermakers en -acteurs, schrijvers en visueel-grafische talenten. Allen samen hebben meer dan 100 amateurkunstenaars meegewerkt aan deze podcast bestaande uit 20 verschillende dialogen.

Voor meer informatie kan je https://www.opendoek.be/hetbankje bezoeken.

Verschillende verhalen:

https://www.opendoek.be/events/het-bankje

Lijst van deelnemende steden en gemeenten:

https://www.opendoek.be/events/het-bankje/deelnemende-gemeenten

Hoe scan je een QR-code?

https://www.opendoek.be/events/het-bankje/technische-ondersteuning

Mis je ergens een sticker op een bankje op één van de aangegeven locaties? Stuur dan een bericht naar uit@kortessem.be voor het plaatsen van een nieuwe sticker.

Gepubliceerd op wo 22 juli 2020