Gemeente Kortessem

De week van de opvoeding 2020 is gestart in Haspengouw ...!

Vind je het ook zo’n vreemde tijd? We zijn met z’n allen uit ons comfortabele routineuze leven getrokken om alles helemaal anders aan te pakken. Plots merken we dat we het bijna krijgen opgedrongen om na te denken over de opvoeding van onze kinderen. Verliepen dagdagelijkse dingen met de kinderen voorheen dan zonder problemen of stonden we er niet zo bij stil? De mens en dus ook ons gevolg, is een gewoontedier.

Doorheen de jaren bouwden we een routineus web op met structuren, regels en afspraken. Blijkbaar past dat niet meer. De geruststelling is dat dat niet meer past bij alle gezinnen en dat jij als ouder, als opvoeder, niks anders of ‘verkeerd’ doet. 

Week van de opvoeding is een traditie in mei. Normaal gezien worden er deze periode talloze activiteiten gedaan. Natuurlijk wou men niet zomaar de week van de opvoeding voorbij laten gaan en is men dan ook aan de slag gegaan met het thema van dit jaar! De essentie van Week van de Opvoeding is: Mildheid voor jezelf, je kind en de ouders om je heen. 

Dat is waar de Week van de Opvoeding 2020 voor staat: haal de wedstrijd uit het opvoeden en wees mild voor jezelf, voor je kind en voor de ouders om je heen. Zo creëer je verbinding en begrip. Deze boodschap wil Huis van het Kind heel graag naar de ouders / opvoeders / groot ouders / leerkrachten / opvangbegeleiders ... overbrengen.

   

Benieuwd naar de activiteiten? Kijk dan snel naar de affiche onderaan of bekijk het filmpje!

Heb je zelf kinderen? Doe dan gerust mee aan onze campagne!

Maak er SAMEN vanuit ons kot een MOOIE, MEMORABELE week van de opvoeding 2020 in Haspengouw van!

HASPENGOUW heeft nu nood aan veel LIEFDE, VERBINDING & POSITIVITEIT.

Gepubliceerd op di 12 mei 2020