Gemeente Kortessem

Het gemeentebestuur voorziet elke inwoner van een herbruikbaar mondmasker

Naar aanleiding van de coronacrisis besliste de Nationale Veiligheidsraad op 24.04.2020 dat iedereen, ouder dan 12 jaar, een mondmasker dient te dragen van zodra men zich in het publieke leven begeeft en het onvoldoende mogelijk is om de vereiste veiligheidsafstand van 1,5 m aan te houden.

Naar aanleiding daarvan heeft het provinciebestuur een aanbesteding gedaan om de lokale besturen te kunnen voorzien van mondmaskers. Het gemeentebestuur heeft ingetekend op deze provinciale groepsaankoop en zal hierdoor iedere inwoner die ouder is dan 12 jaar, kunnen voorzien van een textiel, herbruikbaar mondmasker.

Ook de federale overheid zal, via lokale besturen, beschermingsmateriaal bedelen. Enerzijds textielfilters en anderzijds, voor elke 12+’er, een comfortmasker. De aanbesteding dient nog te gebeuren.

Alle toeleveringen aan het gemeentebestuur zullen gefaseerd gebeuren en sowieso zijn de verschillende levertermijnen nog niet gekend.

Het gemeentebestuur hoopt einde mei, met een huis-aan-huis bedeling, iedere burger, ouder dan 12 jaar, te kunnen voorzien van het beschermingsmateriaal aangekocht via de provincie en het materiaal ter beschikking gesteld door de federale overheid.

   

Wil je in tussentijd niet blijven stil zitten en zelf aan de slag gaan?
Surf dan naar www.maakjemondmasker.be en maak je eigen mondmasker!

Gepubliceerd op di 05 mei 2020