Gemeente Kortessem

Help elkaar tijdens #KortessemtegenCorona

Corona woedt als een storm door onze gemeenschap. Daarom willen we graag oproepen aan iedereen om solidariteit te tonen, mits de respectering van de opgelegde regels.

Mensen met opvangproblemen, gezinnen zonder eten, eenzame ouderen,... In tijden van Corona is het belangrijker dan ooit dat we solidair zijn. Het zijn 'wij samen' tegen Corona, niet 'ik' tegen Corona. 

Daarom roepen we alle inwoners van Kortessem op om samen te werken en trachten om op een creatieve manier elkaar te helpen. 

Een belletje doen met je oudere buur, inkopen doen voor een risicopersoon, een leuk filmpje maken voor de mensen in het rusthuis, het kan allemaal!

Het blijft natuurlijk erg belangrijk dat we de regels in acht houden om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Maar door samen te werken en onze hulp aan elkaar aan te bieden, kunnen we samen deze moeilijke periode overbruggen.

#KortessemtegenCorona, want samen staan we sterker!

We geven je alvast een duwtje in de rug! Hieronder kan je het kaartje 'Beste buur' downloaden. Steek het in de brievenbus van je buur en bied je hulp aan!

Wil je graag jouw initiatief wat meer in de kijker plaatsen? Op de website Corona.Vlaanderen kunnen alle Vlaamse initiatieven worden geplaatst, om zo alle solidariteit en hulp nog meer in de kijker te plaatsen!

Gepubliceerd op di 17 maart 2020