Gemeente Kortessem

Het Energiehuis in Kortessem

Vanaf januari 2020 krijg je een antwoord op al je vragen rond energie(besparing) aan het digitaal energieloket van het Energiehuis Limburg of aan het woon- en energieloket in ons gemeentehuis. Het Energiehuis Limburg is een initiatief van de Vlaamse overheid.

Hoe maak ik mijn woning energiezuiniger? Hoe werkt een digitale meter? Wat ben ik met een woningpas? Op welke premies heb ik recht? Op deze en alle andere vragen over energie krijg je een antwoord bij het Energiehuis Limburg. Ook krijg je er begeleiding en ondersteuning wanneer je gaat investeren in energiebesparende maatregelen, wil renoveren of je woning wil aanpassen. Tot slot kom je er alles te weten over voordelige energieleningen. Kom langs het energieloket in ons gemeentehuis (Kerkplein 11),  of contacteer het energiehuis Limburg digitaal op www.energiehuislimburg.be

Iedereen die energiebesparende maatregelen wil uitvoeren, kan best eens langs het woon- en energieloket passeren. Er zijn nog steeds premies van de Vlaamse overheid of Fluvius waar ook jij misschien recht hebt. Voor een aantal investeringen krijg je in onze gemeente nog steeds premies. Dankzij een bezoek aan het energieloket loop je geen enkele eurocent premie mis. Wie weet heb ook jij recht op een voordelige Vlaamse energielening of Limburgse renovatielening aan 0% interest! Bovendien krijg je bij deze voordelige leningen altijd gratis advies over je investeringen en ondersteuning bij het aanvragen van premies.

Je kan aan dit loket ook een VREG-test te laten uitvoeren. In deze test kijkt men welke energieleverancier of –contract het goedkoopst voor jou is. Zo ben je zeker dat je het voordeligste tarief voor gas en elektriciteit hebt. Vraag er zeker ook eens na of je in aanmerking komt voor een gratis energiescan of waterscan. Zo’n scan levert vaak heel wat energiebesparing op en dus ook een lagere energiefactuur.

Een bezoek aan het woon- en energieloket is altijd gratis. Voor advies over premies is het handig dat je je belastingbrief van 2 jaar geleden meebrengt en de offertes of facturen, als je die hebt. Wie een VREG-test wil laten uitvoeren brengt best de meest recente afrekening mee van gas en elektriciteit.

Meer info
www.energiehuislimburg.be

woonloket in Kortessem:

Iedere 1e en 3e dinsdag van de maand van 10u tot 12u
enkel op afspraak
012/67 27 23

Gepubliceerd op do 21 november 2019