Gemeente Kortessem

Het Energiehuis in Kortessem

Vanaf januari 2020 krijg je een antwoord op al je vragen rond energie(besparing) aan het digitaal energieloket van het Energiehuis Limburg of aan het woon- en energieloket in ons gemeentehuis. Het Energiehuis Limburg is een initiatief van de Vlaamse overheid.

Hoe maak ik mijn woning energiezuiniger? Hoe werkt een digitale meter? Wat ben ik met een woningpas? Op welke premies heb ik recht? Op deze en alle andere vragen over energie krijg je een antwoord bij het Energiehuis Limburg. Ook krijg je er begeleiding en ondersteuning wanneer je gaat investeren in energiebesparende maatregelen, wil renoveren of je woning wil aanpassen. Tot slot kom je er alles te weten over voordelige energieleningen. Kom langs het energieloket in ons gemeentehuis (Kerkplein 11),  of contacteer het energiehuis Limburg digitaal op www.energiehuislimburg.be

Iedereen die energiebesparende maatregelen wil uitvoeren, kan best eens langs het woon- en energieloket passeren. Er zijn nog steeds premies van de Vlaamse overheid of Fluvius waar ook jij misschien recht hebt. Voor een aantal investeringen krijg je in onze gemeente nog steeds premies. Dankzij een bezoek aan het energieloket loop je geen enkele eurocent premie mis. Wie weet heb ook jij recht op een voordelige Vlaamse energielening of Limburgse renovatielening aan 0% interest! Bovendien krijg je bij deze voordelige leningen altijd gratis advies over je investeringen en ondersteuning bij het aanvragen van premies.

Je kan aan dit loket ook een VREG-test te laten uitvoeren. In deze test kijkt men welke energieleverancier of –contract het goedkoopst voor jou is. Zo ben je zeker dat je het voordeligste tarief voor gas en elektriciteit hebt. Vraag er zeker ook eens na of je in aanmerking komt voor een gratis energiescan of waterscan. Zo’n scan levert vaak heel wat energiebesparing op en dus ook een lagere energiefactuur.

Een bezoek aan het woon- en energieloket is altijd gratis. Voor advies over premies is het handig dat je je belastingbrief van 2 jaar geleden meebrengt en de offertes of facturen, als je die hebt. Wie een VREG-test wil laten uitvoeren brengt best de meest recente afrekening mee van gas en elektriciteit.

Meer info
www.energiehuislimburg.be

woonloket in Kortessem:

Iedere 1e en 3e dinsdag van de maand van 10u tot 12u
enkel op afspraak
012/67 27 23

Lenen aan 0% of 1,5% interest dankzij de Vlaamse energielening en Limburgse renovatielening

Met slimme investeringen zoals isolatie of een zuinige verwarmingsketel kan je je energiekosten doen dalen en je wooncomfort verhogen. Misschien wil je ook iets aan je woning vernieuwen maar heb je niet meteen het budget voor handen. Dankzij een voordelige lening aan 0% interest of 1,5% interest kan je deze projecten toch realiseren.

Wie gebruik maakt van deze leningen, krijgt altijd gratis onafhankelijk advies. Een professionele adviseur helpt je met de keuze van aannemers, bestuderen van offertes en staan je bij met raad en daad. Zo ben je zeker dat je slim investeert en snel de voordelen van je investeringen zal voelen. In je woning én in je portemonnee.

Om in aanmerking te komen voor een lening met 0% interest moet je voldoen aan één van volgende voorwaarden:

  • - verhoogde tegemoetkoming
  • - beschermde afnemer
  • - Personen met een gezamenlijk belastbaar inkomen dat lager dan of gelijk is aan 31.550 euro, verhoogd met 1.650 euro per persoon ten laste.

Je kan in dit geval maximum 15 000 euro lenen aan 0% interest voor energiezuinige werken via de Vlaamse energielening. Wil je meer lenen? Dan kan. je kan nog tot 15 000 euro extra lenen aan 1,5% via de Limburgse renovatielening. Met deze lening kun je dan ook voor niet-energiebesparende werken lenen. Wel moet je minstens de helft van het geleende bedrag gebruiken voor energiezuinige maatregelen. De terugbetaaltijd is maximum 10 jaar.

Wie niet in aanmerking komt voor een lening aan 0% interest, kan nog altijd een voordelige lening met advies krijgen aan 1,5% interest via de Limburgse renovatielening. Je kan dan tot maximum 30 000 euro lenen op maximum 10 jaar. 

Gepubliceerd op do 21 november 2019