Gemeente Kortessem

Hoe gezond is jouw grond?

Hoe gezond is jouw grond? Dat onderzoekt De Grote Grondvraag. Samen met jou wil de OVAM in kaart brengen welke gronden gezond zijn en welke niet. Want het zijn de verontreinigde gronden die we willen opsporen en saneren. Samen kunnen we zo elke vierkante meter grond in Vlaanderen weer gezond maken.

De Grote Grondvraag is van groot maatschappelijk belang. Door ons rijke industriële verleden zijn er in Vlaanderen een pak verontreinigde gronden. Die hebben een niet te onderschatten invloed op uw dagelijkse leven.

Wil jij ook dat je kinderen kunnen spelen op gezonde grond? Dat boeren hun gewassen kunnen telen op vruchtbare bodem? En dat open ruimte en gezond grondwater beschikbaar en betaalbaar zijn? Dat is niet alleen goed voor onze gezondheid, maar ook voor de economie.

Redenen genoeg dus om goed zorg te dragen voor onze grond! En redenen genoeg om deel te nemen aan De Grote Grondvraag: samen alle risicogronden opsporen en terug gezond maken. Ga na wat jij vandaag al kan doen voor onze leefomgeving. En voor de huidige en de toekomstige generaties!

Zoek jouw grond op via www.degrotegrondvraag.be en check snel of deze mogelijk vervuild is!

Gepubliceerd op vr 08 november 2019