Gemeente Kortessem

Herinrichting Hemelspark: veiliger en leuker!

Het Hemelspark in Kortessem zal worden heringericht. Zo zal de natuurspeelplek verder uitgebreid worden met onder andere een paalkampeerplaats, maar wordt er ook een veilige verbinding tussen het dorpscentrum en het Hemelspark aangelegd voor zwakke weggebruikers.

Om de mogelijkheden van de natuurspeelplek uit te breiden, wordt er onder andere een uitgebreide paalkampeerplaats voorzien, een schapenstal en herdenkingskei. Deze herinrichting sluit verder aan bij het project om een veiligere verbinding tussen het dorpscentrum en het Hemelspark te voorzien voor zwakke weggebruikers. Op deze manier hoopt het bestuur om voor inwoners, gezinnen, wandelaars en fietsers een fijne, aantrekkelijke, maar vooral veiligere omgeving te creëren.

Met de herinrichting van het Hemelspark wordt onder meer een paalkampeerplaats met alle voorzieningen geplaatst. Een paalkampeerplaats is een locatie waar spontaan kamperen binnen een duidelijk kader en reglementering wordt toegelaten. De kampeerplaats is bedoeld voor sporadisch gebruik door wandelaars en fietsers voor één nacht. Het inrichtingsvoorstel omvat een houten vlonder met geïntegreerde bank, een waterpomp aan een totem, een composttoilet met houtberging, een vuurplaats met grill en een schuilhut.

 Verder worden er nog een aantal bijkomende aanpassingen voorzien om het Hemelspark nog attractiever en leuker te maken, zoals een schapenstal en een herdenkingskei. De geplande werken in het Hemelspark worden uitgevoerd in samenwerking met het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren en de VLM in het kader van het Ruilverkavelingsproject Jesseren.

Veilige verbindingsweg

De werken sluiten aan bij een eerder besluit van het bestuur om de verbinding tussen het Hemelspark en het dorpscentrum veiliger en gemakkelijker te maken voor de zwakke weggebruikers. De natuurspeelplek kan je momenteel bereiken via een insteekweg vanaf de Opeindestraat en aan de achterzijde via een ruilverkavelingsweg. De nieuwe veiligere verbinding voor fietsers en wandelaars zal starten vanaf de Mersenhovenstraat langs de Winterbeek op, tot aan de Tongersesteenweg. Vervolgens kan men via een beveiligde oversteekplaats naar het Hemelspark gaan. Het gemeentebestuur hoopt met alle projecten in 2019 te starten.

Een veiliger en leuker Kortessem voor iedereen!

 

Gepubliceerd op di 07 mei 2019