Gemeente Kortessem

Opgelet: wegenwerken in mei en juni

De volgende maand vinden in Kortessem enkele onderhoudswerken en rioleringswerken plaats. Bekijk hier welke straten worden aangepakt en mogelijk verkeershinder kunnen ondervinden.

Onderhoudswerken

Vanaf 20 mei wordt er door aannemer VBG in opdracht van de gemeente Kortessem en onder begeleiding van het studiebureau ANTEA gestart met de onderhoudswerken in volgende straten:

  • Klokkenhofstraat

vervanging betonplaat thv aansluiting Paters Van Oostaijenstraat

  • Mersenhovenstraat

vervanging toplaag asfaltverharding en plaatselijke herstellingen lijnvormige elementen van het wegdeel tussen de drempel thv oud KLJ-heem en de drempel aan kruispunt Bredeweg

  • Oude Hoevestraat

vervanging toplaag asfaltverharding, herstellingen en nieuwe lijnvormige elementen in de volledige straat tot aan het perceel van de Hoeve aan de Hoevestraat nr. 29

  • Graafbeemdenstraat, Smisserstraat, Aseindestraat, Hachentstraat, Hachentweidestraat, Duerenhofstraat, Haegsmeerstraat

vervanging toplaag asfaltverharding en plaatselijke herstellingen lijnvormige elementen

De effectieve startdatum van de werken is erg weersafhankelijk. Indien de werken aansluitend kunnen worden uitgevoerd zullen de werken een tweetal weken in beslag nemen.

We doen onze uiterste best om de werken zo vlot mogelijk te laten verlopen en de hinder tot een minimum te beperken.

 

Rioleringswerken

Aquafin start vanaf maandag 3 juni 2019 met rioleringswerken in de Keipoelstraat, Zammelenstraat en Bissemstraat. Met dit project wil men het afvalwater van de inwoners van Zammelen, dat nu nog ongezuiverd in de Mombeek belandt, aansluiten op het waterzuiveringsnetwerk. Vanaf 6 mei zullen er ook nog enkele aanpassingswerken worden uitgevoerd.

Tijdens de werken is enkel plaatselijk verkeer mogelijk, maar tijdens de werkuren (van 7u00 tot 16u30) kan dit op bepaalde momenten toch moeilijk zijn. Via www.aquafin.be/particulieren/waar-werken-we/20380 kun je vanaf de start van de werken het verloop van het project opvolgen.

 

Gepubliceerd op vr 10 mei 2019