Gemeente Kortessem

Bloesemseizoen: voorziene parkings

Kortessem is een toeristische trekpleister, met een piekmoment tijdens het bloesemseizoen. Hierdoor kunnen er parkeerproblemen ontstaan in het centrum. Daarom wordt er tijdens het bloesemseizoen extra bewegwijzering aangebracht voor bestaande parkings en een extra bloesemparking ingericht.

 

Door het warme weer is het bloesemseizoen dit jaar eerder van start gegaan. Daarom wordt de extra bewegwijzering en de bloesemparking vroeger geïnstalleerd, namelijk vanaf zaterdag 30 maart tot het einde van het bloesemseizoen, ongeveer eind april.

Vanaf elke parking kan je een looplijn volgen tot aan fietsknooppunt 122 op de Kapittelstraat in het centrum van Kortessem. Van hieruit starten vele wandel- en fietsroutes.

In het centrum kan je terecht op de volgende parkings:

    • Parking Administratief Centrum  - Kapittelstraat
    • Parking CC de Mozaïek              - Kerkhofstraat
    • Parking de Klok                           - Kloosterstraat
    • Parking de Dageraad                  - Tapstraat
    • Bloesemparking                          - Lievehereboomstraat

 

Op de Lievehereboomstraat gelden er enkele tijdelijke verkeersmaatregelen door de installatie van de bloesemparking. Omwille van veiligheidsredenen zal op deze straat enkel nog eenrichtingsverkeer via de Kortestraat worden toegelaten. Voor fietsers is tweerichtingsverkeer wel nog toegestaan.

Gepubliceerd op wo 17 april 2019