Gemeente Kortessem

Vacatures Brandweer Limburg

Zet jij jezelf graag in voor het welzijn en de veiligheid van onze burgers? Werk jij graag in team en woon je op maximum 4 kilometer of 8 minuten van een van onze brandweerposten? Wij zoeken jou!Gezocht: preventionist met ervaring in bouwsector

Wij hebben een vacature voor de functie van een deskundige Preventionist (contractueel voltijds dienstverband) voor de versterking van onze externe dienst Preventie. Deze functie maakt deel uit van ons administratief kader.

Adviseren en beoordelen

Als 'Preventionist' van onze hulpverleningszone geef je advies inzake brandveiligheid aan bouwheren, architecten, studiebureaus, projectmanagers,... om ze te streven naar een brandveilige hulpverleningszone. Daarnaast zal je als preventionist ook aanvragen voor milieuvergunningen en stedenbouwkundige vergunningen, plannen voor (her-)aanleg straten en pleinen, bereikbaarheid gebouwen, brandveiligheid van bouwplannen,... moeten beoordelen. 

Streven naar brandveiligheid

Je werkt in een klein maar gedreven team van preventionisten, onder leiding van de verantwoordelijke officieren. Samen streven jullie naar een betere brandveiligheid van gebouwen en inrichtingen in onze zone. 

Ervaring in de bouwsector

We zoeken dus iemand met het diploma bachelor in de bouw of met vergelijkbare ervaring in de bouwsector. Ook ervaring als brandweervrijwilliger is een pluspunt.

Interesse?

Bezorg ons je sollicitatie voor 1 september 2018.
Ga naar de vacaturepagina op de website van Brandweerzone Limburg voor meer informatie over de sollicitatieprocedure. Brandvrijwilliger worden?

Infosessies

Wil je brandweervrijwilliger worden maar heb je nog vragen? Kom dan naar een van onze infosessies, waar we uitleg geven over:

- Het takenpakket van de brandweer (m/v)

- De aanwervingsprocedure

- De proeven die je moet doorlopen om je federaal geschiktheidsattest (FGA) te behalen (zonder dat FGA kom je niet in aanmerking om te solliciteren).

Data en locaties

- Infosessie Post Tessenderlo:

  donderdag 6 september om 18:30 uur

- Infosessie Post Borgloon: 

  maandag 1 oktober om 18:30 uur

Ga meteen naar de vacature

 

Inschrijven FGA

Om brandweerman of -vrouw te worden, heb je eerste een federaal geschiktheidsattest of FGA nodig. Om dat FGA te behalen, moet je je inschrijven voor de proeven (locatie en dag kun je kiezen, naargelang het aanbod). Dit doe je via de website van de federale overheid: www.ikwordbrandweer.be

Inschrijven voor de proeven in Limburg kan vanaf 8 september 2018.

  

Succes!

Gepubliceerd op ma 11 juni 2018