Gemeente Kortessem

Vlaanderen onderzoekt in Kortessem

Statistiek Vlaanderen voert jaarlijks een onderzoek uit bij burgers over hun problemen en wensen naar de overheid en de toekomst toe. Dit jaar selecteerde men Kortessem als één van de deelnemende gemeentes.

 

Jaarlijks voert Statistiek Vlaanderen een onderzoek uit bij de bevolking in het Vlaamse Gewest en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest. Met dit onderzoek wil de overheid weten met welke problemen de burger te maken krijgt, wat mensen verwachten van de toekomst en hoe de burger staat tegenover een aantal overheidsmaatregelen. Dit jaar zijn er onder meer vragen over mediagebruik, houding ten opzichte van personen met een handicap, vertrouwen in de overheid, toekomstverwachtingen en zo meer.

 

Daar men uiteraard niet iedereen kan bevragen, hebben we eerst een toevallige selectie van steden en gemeenten gemaakt en dan binnen de stad/gemeente een toevallige selectie van 18-jarigen en ouder. Uw stad/gemeente maakt dit jaar deel uit van de steekproef. Per geselecteerde postcode worden 15 tot 65 burgers gecontacteerd. Het aantal is afhankelijk van de bevolkingsomvang per postcode.

 

De gekozen personen krijgen op voorhand een brief en een folder. De interviews aan huis gebeuren door interviewers van het onderzoeksbureau GfK uit Leuven. De interviewers zijn door Statistiek Vlaanderen opgeleid om het onderzoek op een correcte manier te laten verlopen. De eerste brieven worden vanaf 14 maart 2018 verstuurd en het onderzoek loopt tot eind juni-begin juli 2018. Wanneer de interviewers juist langskomen in uw stad/gemeente hangt af van hun eigen planning en de afspraken die ze kunnen maken.

 

 

Statistiek Vlaanderen is het netwerk van Vlaamse overheidsinstanties die openbare statistieken ontwikkelen, produceren en publiceren. Meer info vind je op www.statistiekvlaanderen.be.

 

Gepubliceerd op wo 14 maart 2018