Gemeente Kortessem

Kortessem heeft nieuwe belevingszone!

Zin om even uit te blazen, te spelen of gewoon te genieten van het uitzicht over de oude trambedding? Sinds vandaag kan je dat doen op onze nieuwe generatieschommel in de Beemd!

De Beemd in Wintershoven heeft een nieuwe belevingszone langs het fietsroutenetwerk. Op een helling is een generatieschommel geplaatst, ideaal gelegen om even uit te blazen en te genieten van het uitzicht over de oude trambedding.

De Beemd is een waardevol natuurgebied dat gelegen is langs het fietsroutenetwerk, de weg van fietsknooppunt 122 naar 123, in de deelgemeente Guigoven. Het toevoegen van een belevingszone langs het fietsroutenetwerk betrekt de lokale bevolking en de fietstoerist met het natuurgebied en werd daarom ook gesubsidieerd door de provincie Limburg.

Schommel

De generatieschommel bestaat uit natuurlijk materiaal om zo op te gaan in de omgeving. De ligging van de schommel, net naast het fietsroutenetwerk en in een groen rustpunt, is ideaal om tijdens een fietstochtje de fiets aan de kant te zetten in één van de nieuwe fietsenstaanders en te genieten van de omgeving met het hele gezin.

Haechent

De gemeente zet hiermee verder in op beleving. Vorige week kreeg ook de Haechentwijk een nieuwe speeltuin waar kinderen heerlijk kunnen spelen samen met vriendjes of (groot)ouders. Zo werd er onder andere een glijbaan, een grote schommel, kleine schommels en een speelhuisje, allemaal uit natuurlijke materialen, geïnstalleerd.

Gepubliceerd op do 23 november 2017