Gemeente Kortessem

Aanpassing dienstregeling De Lijn

Op 30 oktober wijzigt De Lijn Limburg haar aanbod, dit ook in Kortessem. De dienstregeling wordt afgestemd op onder andere de schooluren en op de situatie op de weg.
De volgende aanpassingen worden doorgevoerd in en rond Kortessem:
 
Lijn 3 (Hasselt - Wellen - Borgloon - Heers)
Op schooldagen wordt een extra heen- en terugrit ingelegd tussen halte Hasselt Station en halte Hasselt Handelsschool. De heenrit vertrekt aan halte Hasselt Station om 7.51 uur en is aan de Handelsschool om 8.05 uur.
 
De terugrit vertrekt aan halte Hasselt Handelsschool om 16.31 uur en komt om 16.41 uur aan in Hasselt Station. Deze rit rijdt niet op woensdag.
 
Aan Hasselt Station vertrekt deze lijn voortaan aan perron 11.
 
Lijn 4 (Hasselt - Kortessem - Tongeren)
De dienstregeling van deze lijn is aangepast aan de situatie op de weg tussen Hasselt en Kortessem. Een aantal ritten komen enkele minuten vroeger of later aan de haltes. Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie.
 
Op schooldagen zal rit 22, vertrek aan halte Tongeren Station om 15.29 uur, 9 minuten later vertrekken. Dat is dus om 15.38 uur.
 
Lijn 38 (Hasselt - Kortessem - Borgloon - Heers)
De dienstregeling van deze lijn is aangepast aan de situatie op de weg. Een aantal ritten komen enkele minuten vroeger of later aan de haltes. Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie.
 
 
Je kan de nieuwe dienstregeling ook online raadplegen op www.delijn.be. Voor meer informatie kan je ook steeds bellen naar De LijnInfo op het nummer 070 220 200 (0,30 euro/minuut).
 
Gepubliceerd op do 26 oktober 2017