Gemeente Kortessem

OCMW start met project Buurtgezellen

OCMW Kortessem start met het project ‘Buurtgezellen’. Met dit initiatief helpen buren om ouderen langer in hun vertrouwde omgeving te laten verblijven door kleine klusjes uit te voeren.

Vele ouderen zitten alleen of hebben moeite om nog zelfstandig taken uit te voeren. Toch willen ze liefst zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Hier wil het initiatief Buurtgezellen een handje in helpen. Momenteel zit het project nog in de eerste fase in de deelgemeente Vliermaalroot. 

Sociaal contact

De bedoeling van het project is om ouderen zorg aan huis te geven via professionele en/of burenhulp. ‘Door buren in te schakelen voor kleine taken als de rolluiken optrekken of de planten water geven, helpen we niet alleen de oudere, maar wordt ook zo het sociaal contact onderhouden,’ zegt Debby Brepoels van OCMW Kortessem en coördinator van het project.

Vrijwilligers

Momenteel bezoeken drie vrijwilligers ouderen aan huis om hen te informeren en eventuele zorgvragen op te vangen. Zo zullen zij de komende twee maanden al aan een zeventigtal huizen in Vliermaalroot een bezoekje brengen. Een coördinator zoekt dan samen met de ouderen naar oplossingen voor deze zorgvragen.

Wil je ook een beroep doen op een buurtgezel? Of wil je ook iets voor je buur betekenen? Buurtgezellen is in heel Kortessem, maar in deze fase in Vliermaalroot, nog op zoek naar kandidaat buurtgezellen! Neem dus zeker contact op met coördinator Debby Brepoels van OCMW Kortessem via debby.brepoels@ocmwkortessem.be of 011 85 82 64.

 

Ook de reportage op TVL al gezien? 

 

E-loket

  • Attesten burgerzaken online aanvragen formulier
Gepubliceerd op do 26 oktober 2017