Gemeente Kortessem

Ontdek je eigen Haspengouw!

Vul jouw favoriete landschapskenmerken in en kom te weten welke plekjes in Haspengouw jij het mooiste vindt!


De ene geniet van weidse zichten met horizonten zo ver de blik reikt, een ander zoekt liever de
beslotenheid en verkoeling van een bos op. Wat als jij te weten zou kunnen komen waar in Haspengouw jij optimaal van jouw favoriete landschap kan genieten?

Dat kan nu op www.ontdekjehaspengouw.be


Op basis van de landschapskenmerken die jij het meest waardeert, geven wij jou een selectie van een aantal bekende en minder bekende plekjes in Haspengouw waar je dit landschap ten volle kan beleven. Daarnaast polsen we ook in de vragenlijst naar hoe jij denkt over hoogstamboomgaarden. Dit is namelijk één van de typische Haspengouwse landschapselementen die langzaam verdwijnen. De Haspengouwse gemeenten, het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, de provincie Limburg en de Vlaamse Overheid slaan daarom de handen in elkaar om hier verandering in te brengen. Daarom is het belangrijk dat jij ons laat weten wat jij van hoogstamboomgaarden vindt en welke waarde ze voor jou hebben.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Deelnemers worden niet enkel beloond met een lijstje landschapstips, maar maken bovendien ook kans op een landschapsdoeboek of een boek over historische parken en tuinen in Haspengouw. Zo kan je nog meer pareltjes ontdekken en genieten van wat het Haspengouwse landschap allemaal te bieden heeft, vanuit je zetel of in de open lucht!

Gepubliceerd op wo 11 oktober 2017